16.mars.2017

Signaturhus inntar boligmarkedet

Siden 2009 har Nils Atle, Alf Rune og Reimund drevet med oppføring og salg av hytter gjennom merkenavnet Signaturhytten. Nå satser de også inn mot boligmarkedet, og Signaturhus skal snart bli kjent som en leverandør av gode hjem.

kle 5226-justert-v3-1
Signaturhus er et resultat av de tre gründernes ønske om å bli mer involvert i boligmarkedet, samt etterspørsel fra kunder om å få bruke kompetansen de har vist i Signaturhytten på eneboliger, og noen ledige tomter på Kleppe.

– Vi har allerede utviklet noen eneboliger, men det ser unektelig litt merkelig ut når det står et skilt med «Her bygger Signaturhytten» midt i Stavanger sentrum, sier Reimund med et smil, før kollega Nils Atle avslører at det ikke er hele grunnen til at de nå har etablert Signaturhus.

– Vi mener vi har noe å tilføre boligmarkedet. Vi har bygget opp mye erfaring og kompetanse gjennom et liv i byggebransjen, og Signaturhytten har fått et solid renomme i regionen. Vårt ønske er å levere flotte, moderne hus som vi kan være stolte av og kjøperne blir glade i. Ambisjonen på sikt er å bli minst like store på boligmarkedet som vi er på hyttemarkedet. Det at vi nå offisielt er i boligbransjen gjør også at vi får tilgang på tomtebanker hvis vi skulle ønske å bli med på det. 

Signaturen er kvalitet
I hyttemarkedet har Reimund og hans kollegaer fått ord på seg for å levere bygg med en høyere standard enn normalen, og det har gitt resultater. Signaturhytten hadde et rekordår i 2017, så det er definitivt ikke fallende omsetning som gjør at de nå utvider også til boliger.

– Folk velger oss fordi vi leverer trygghet og kvalitet. De som kjøper hytte av oss er fornøyde med det de får, og det er nøyaktig det vi skal tilby i boligmarkedet også. Det finnes allerede et mylder av boligutviklere, men vi tror vi skal klare å finne en god posisjon i markedet gjennom å levere noe litt annerledes og litt bedre enn våre konkurrenter, sier Nils Atle, og får støtte fra Reimund:

– Vi har mye å gi, og vil kunne tilby en bredde – fra førstegangsetablerere til større hus. I første omgang er det eneboliger vi satser på, da den type konstruksjoner er vår forte, men på sikt kan det hende vi også beveger oss inn i leilighetsmarkedet. Vi får se.

Første prosjekt på gang
Drømmen om boligmarkedet ble satt ut i virkeligheten da de kom over noen tomter på Kleppe som de nå har utviklet til sitt første prosjekt – Haugabakka.

– Dette er funksjonelle boliger som hele familien kan vokse i. Det er lagt vekt på å skape gode og luftige rom. Boligene vil få tidsriktig kledning, hageflekk og det er tatt høyde for at kjøkkenet er husets hjerte. Her skapes gode opplevelser rundt kjøkkenbordet hvor familien ofte samles – enten det er til frokost, vafler eller kaffedrøs, forklarer Espeland.

Alt fra A til Å
Med i Signatur-familien er også selskapet Proby, som prosjekterer og tilrettelegger prosjekter.

– Det gjør at vi kan utføre så å si hele jobben fra A til Å under samme tak. Vi har skapt en solid katalog at hytter som interesserte kan bruke som utgangspunkt for å skape sin drømmehytte, og på sikt vil vi kanskje gjøre noe lignende også med boliger, sier Reimund, og avslører at de på sikt også vurderer å ansette flere til kontoret i Vassbotnen på Forus.

Et nytt tilskudd til familien som allerede er på plass, er Amy Mir. Hun skal være byggesaksbehandler når hun kommer tilbake fra sin vårekspedisjon langs finskegrensen. Du kan følge Amys turer i fjell og friluft her - Facebook / Instagram

Våre nettsider bruker cookies

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle inn data fra besøkende. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle bedre produkter, tjenester og innhold for deg som bruker av nettsiden.